Pohonné komplety, které vám zajistí efektivní provoz čerpadel i mlýnků

pohonni komplety

Posuňte váš pohonný systém na vyšší úroveň a dosáhněte efektivnější provoz. Nemusíte se obávat žádných velkých investic, doporučíme vám dva pohonné komplety, které se vyznačují dostupnou cenou a přitom vysokou efektivitou. Zjistěte, jak můžete ještě více ušetřit při provozu čerpadel a mlýnků.

Pohonné systémy se postupně zdokonalují a to, co bylo aktuální před pár lety, vám dnes už zdaleka nemusí stačit. Zvyšují se nároky na jednoduchost obsluhy, efektivitu a v neposlední řadě i na bezpečnost. Stále častěji se v praxi využívají i tzv. pohonné komplety, které jsou určeny pro konkrétní druhy aplikací. Zaměřili jsme se na ty, které se využívají nejčastěji.

Řešení pohonu mlýnku na maso

Mlýnek na maso poháněný elektromotorem s převodovkou je neocenitelným pomocníkem nejen v masném průmyslu. Mlýnky na maso se využívají v kuchyních, stravovacích zařízeních či řeznictví a zajišťují rychlé a spolehlivé pomletí masa, brambor či zeleniny. Elektromotor v mlýnku na maso je tím nejdůležitějším prvkem k zajištění jeho provozu. Při něm to však nekončí.

Ideálním doplňkem k pohonu je převodovka na mlýnek na maso, díky které bude mlýnek svou práci odvádět ještě efektivněji. Díky převodovce budete moci lépe využít otáčky elektromotoru a tím i zlepšit energetické nároky motoru. K dispozici jsou tyto převodovky i jako komplet, tedy dodáváno už i jako kombinace elektromotoru a převodovky. Toto řešení je možné přesně přizpůsobit vašim potřebám.

pohon pro mlynek na maso
Převodovka na mlýnek na maso

Frekvenční měnič na čerpadlo je dobrým řešením

Druhou velmi oblíbenou pohonnou kombinací je čerpadlo spolu s frekvenčním měničem. Využít jej můžete v průmyslovém ale i domácím prostředí. Vhodný frekvenční měnič na čerpadlo je i model X550 se zvýšeným krytím IP 65, díky kterému se můžete spolehnout na odolnost frekvenčního měniče vůči vlhkosti a stříkající vodě.

frekvencni menic na cerpadlo
Frekvenční měnič na čerpadlo

Frekvenční měnič zajistí pohodlnější ovládání a úspornější provoz čerpadla. Důležitou výhodou je i ochrana před přepětím a podpětím. Frekvenční měnič na čerpadlo účinně eliminuje rázy v rámci systému, čímž čerpadlo šetří a přispívá k jeho delší životnosti.

Pokud hledáte i vy efektivní řešení pohonu, neváhejte se obrátit na náš tým odborníků. Garantujeme, že najdeme pro vás to nejlepší řešení do domácího i průmyslového prostředí.

You Might Also Like